Skolestart

Sommerferien er over og jeg har allerede gått to og en halv uke på skolen! Tiden går fort, men jeg gjorde heldigvis mye morsomt før skolen startet 🙂

En uke før skolen startet kom det to utvekslingselever som bor i Anton hit til Chririqui. De besøkte mange forskjellige steder her i Chiriqui og en av dagene dro jeg med dem og noen av de andre utvekslingselevene til La Frontera, grensebyen til Costa Rica. Vi handlet litt, spiste lunsj og gikk selvfølgelig over til Costa Rica, så vi kunne si til alle sammen når vi kom hjem at vi dro til Costa Rica 😀

20160222_125528.jpg
Carlos (Italia), meg, Johann (Tyskland), Marianne, Kathi (Østerrike) og Jamsin (Tyskland)

Jeg har også dratt til Bouquete med v-søtrene mine, Yanela og Yamila, en fetter som var på besøk fra Panama City, Roderick og en venninne av Yanela som heter Monica. Vi dro opp til et hotell som har en egen café hvor de selger kaffe som er dyrket og laget der! Og vi spiste is og besøkte en veldig fin blomsterhage. Det var lit dårlig være, men det var fortsatt en veldig hyggelig tur.

20160226_160945

20160226_155833

Det siste spennende som skjedde før skolen startet er at v-faren min offisielt åpnet den nye baren sin ved å arrangere en stor åpningsfest. Det kom masse mennesker, han hadde leid et band, så det var musikk og dansing og det ble også arrangert hanekamper. Hanekamper er ulovlig i hele Europa og Nord-Amerika tror jeg, men her i Panama er det lovlig og veldig vanlig. Folket møter opp for å se på, delta og vedde penger. Jeg skjønner at mange er mot dette, ettersom det er veldig grotesk og på grensen til dyreplaging, v-søsteren min liker heller ikke å se på dette. Jeg dro allikevel og så på kampene og det var interessant med alle menneskene og stemningen rundt ringen.

20160228_204756

20160228_204537

Dessverre var denne åpningsfesten på siste søndag før skolen startet, så jeg var ikke i senga før i halv 2-tiden. Så jeg nøt de 2/3 timene søvn jeg fikk før jeg måtte stå opp litt før 5 om morgningen mandag morgen. I fjord hadde jeg skole på ettermiddagen, som vil si fra 12:30 – 18:10, men nå går jeg i siste året, 6. grado, så da har jeg skole på morgningen. Nå starter skolen 07:00 og ender 12:30 for meg.

Selv om jeg står opp veldig tidlig er det utrolig mye bedre å ha skole på morgningen enn ettermiddagen. Det er ikke like varmt, dagen går ikke så treigt og jeg har mer tid til å gjøre lekser etter skolen siden jeg kommer hjem så tidlig.

Fagene jeg har på skolen i år er mer interessante, synes jeg, med to typer historie (Historia cultural og HRP=Historia de republica Panama), geografi, rettslære(Civica) mm. Jeg er fortsatt i den samme klassen og alle er veldig hyggelige, jeg har fått noen ordentlige gode venner! Det er også masse mer lekser nå, siden vi er på starten av et nytt år. Jeg sitter med lekser hver dag etter skolen og nesten hver helg også. De er mye jobb, men jeg merker også at spansken min forbedrer seg raskt.

12233052_987753127937924_1966997563_n
Timeplanen min 🙂

 

Så hverdagen er helt klart tilbake, feriefølelsen er helt ute av kroppen. Jeg er imidlertidig ikke lei meg for dette, jeg trives kjempegodt godt på skolen. Tiden går også mye fortere nå som jeg har noe å gjøre hver dag, det er helt rart at det allerede ar passert nesten 3 uker av skolen! Lyly, min frivillig fra AFS, sa til meg for ikke så lenge siden at «nå har jeg allerede en fot på flyet på vei tilbake til Norge», for etter sommerferien er over går tiden kjempefort, sier hun. Og når jeg regnet ut hvor mye tid jeg har igjen her fant jeg ut at det bare er 4 måneder til jeg drar hjem!! Det er helt rart hvor fort tiden har gått.

Det eneste spennende som har skjedd siden skolen startet er at vi dro til stranda forrige lørdag, en veldig fin strand ikke langt unna Bugaba. Den heter «Estero Rico» og bølgene var store den dagen, så vi var lenge i vannet og plaska. Dette resulterte i sterk solbrenthet og rød hud i fjeset og på skuldrene de neste 4 dagene, selv om jeg tok på solkrem flere ganger i løpet av dagen.

20160312_120311

20160312_120319

20160312_174950
En veldig solbrent Trude etter en dag på stranda!

– Trude

 

 

 

3 kommentarer om “Skolestart

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s