Godt nytt år!!

Godt nytt år alle sammen! Da er vi endelig inne i 2016, nytt år, nye muligheter som de sier. Hvert år lager jeg alltid masse nyttårsforsett, uten å holde dem, selvfølgelig. Så i år har jeg valgt å lage to, som jeg absolutt skal holde:

  • Jeg skal jobbe hard for å ha det bra og nyte resten av oppholdet mitt her i Panama.
  • Jeg skal jobbe mer med å lære spansk

Ikke noe nyttårsforsett om spise sunnere eller å trene mer eller noe sånt, for det har jeg gitt litt opp her borte uansett. De har en annen matkultur her, som i min vertsfamilie ikke er like sunn som den hjemme. Det er ikke samme muligheten til å trene her som hjemme heller, jeg KAN jogge, og jeg har også prøvd noen ganger. Men det er ikke realistisk for meg å begynne å løpe regelmessig her, hvis jeg ikke vil stå opp kl.6 om morgningen for å unngå varmen. Vi har selvfølgelig salsaklassene, men denne måneden blir det ikke noe av, for det er mange som har mange planer (vi kommer til det senere), så vi fant ut at vi tar en pause denne måneden.

Jeg forstår fortsatt ikke all spansken, selv om jeg som regel, ut ifra sammenhengen i temaet eller setningen, pleier å forstå det meste når noen snakker til meg. Og jeg snakker ikke flytende. Når jeg hadde skole gikk læringskurven fort oppover fordi jeg måtte høre og snake spansk minst halve dagen 5 dager i uken, men nå som jeg har ferie lærer jeg ikke like mye lenger. Jeg har derfor startet å lese en spansk bok, ja du hørte riktig, jeg har begynt å lese en SPANSK bok!! Det går veldig, veldig treigt og jeg må slå opp og oversette ord og setninger hele tiden, men det er gøy. Når jeg plutselig leser en hel setning eller et helt paragraf uten å slå opp et ord føles det skikkelig godt, det samme for hver gang jeg blir ferdig med en ny side. Jeg føler jeg gjør noe aktivt for å forbedre spansken min og det holder kjedsomheten borte.

El teorema Katherine.jpg
Boka jeg leser 🙂

Nyttårsaften for meg var dessverre ingen stor begivenhet dette året, selv om jeg elsker nyttårsaften hjemme. Jeg hadde vondt i hodet hele dagen, så det endte med at jeg gikk til sengs før kl.12 og sovnet før 2016 offisielt startet. Ikke at jeg gikk glipp av så mye, familien min hadde ikke kjøpt fyrverkeri og feiret ikke noe særlig heller egentlig.  Så 2016 startet for min del veldig rolig på morgningen 1.januar.

Etter at 2016 startet har jeg ikke gjort så veldig mye. Den 2.jan dro vi en gang til elven nær huset til tyske Jasmin, for å bade men også for å si farvel til vertsbroren hennes, som dro dagen etter til Panama City for å studere, så det var hyggelig. Jeg har også Skypet litt med noen venninner og vært en liten tur til David for å handle noen ting jeg trengte til senere i januar. Jeg skal nemlig den 14.jan til Panama City, til en festival som heter «The Day After». Jeg drar sammen med andre utvekslingsstudenter, så det tror jeg blir veldig gøy. TDA varer i 3 dager og noen dager senere skal vi til San Blas, som er en tur arrangert av AFS til en privat øy i som de eier i Kariben.  Etter det jeg har hørt skal det visst være enda finere og mindre turistisk enn Bocas Del Toro, så jeg gleder meg veldig mye til det!

Vi dro også til stranda en dag, organiset av vår AFS-frivillig, det var kjempegøy. Været var bra og havet var stille og varmt.

P1010222.JPG

P1010207.JPG

Så det var alt så langt, neste innlegg kommer helt sikkert etter TDA og San Blas.

¡Hasta luego!

– Trude

 

4 kommentarer om “Godt nytt år!!

  1. Kjære Trude. Vi feiret bursdagen min i går og jeg savnet deg. Derfor var det så utrolig koselig å få hilsen fra deg på mail. Vi har spilt den ett par ganger :-). Kos deg vieder, jeg gleder meg til å høre om turen til San Blas og PC. Hilsen mormor

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s