Gualaca og Boquete

¡Buenas dias!

Hverdagen har virkelig startet for fult nå, med skole og lekser og jeg har også startet å gå til et gym med Jasmin og Martina før skolen et par ganger i uka! Det er veldig lite og ikke så mange maskiner der, men hun dama som jobber der er veldig hyggelig og lager et slags «opplegg» for oss hver gang vi kommer 🙂 Jeg har faktisk vært veldig støl i beina de siste dagene fordi hun kjørte oss skikkelig hard med beinøvelser. Men det er deilig å trene, for som jeg har forklart før er ikke maten her den sunneste, akkurat. I helgene har jeg som regel også en del å gjøre, for Lyly, afs-lederen, har arrangert ett par turer for oss studentene så vi kan se og oppleve litt mer av Panama. Tenkte jeg skulle fortelle litt om noe av det jeg har gjort i det siste 🙂

For et par helger siden dro alle AFS-studentene i La Concepción og Volcan (en fjellandsby) til en nydelig plass som heter «Los Cangilones» i Gualaca hvor man kan bade i en elv som renner gjennom bakken. Det er var supergøy å hoppe fra kanten og ned i det kjølige vannet og så flyte med strømmen til det stedet hvor man kunne komme seg opp fra vannet. Det var utolig dypt, noen av oss prøvde å nå bunnen med føttene, men det var helt umulig. Jeg trodde først at det var elven som hadde erodert bakken og laget denne kløften, men vertforeldrene mine fortalte meg senere at et ikke er slik, det er bakken som har glidd fra hverandre.

P1000148
Her er «klippene» vi hoppet fra. Det var mellom 3 og 5 meter ned til vannet

P1000152

P1000157

P1000166
Siden jeg har vannfast kamera kunne jeg hoppe med kameraet mitt ned i vannet! her er et bilde fra hvordan det så et når man var nede i vannet 🙂
P1000171
Internasjonal gjeng 🙂

Denne lørdagen dro vi til Boquete, men denne gangen kunne vi ta med søsknene våre hvis vi ville, så vi var mange flere. Først dro vi til et utkikkspunkt over hele Boquete. Her var det også en kaffebar som hadde skikkelig god varm sjokolade (det var faktisk ganske kjølig, så ja, jeg bestilte en varm sjokolade). Det småregnet litt og var litt dårlig vær, men det var utrolig fint allikevel.

P1000204

P1000208

P1000211

P1000215

Etterpå kjørte vi til et sted hvor det egentlig ikke var noe spesielt, men det var en liten elv der vi kunne vasse i og et nydelig fossefall. Man kunne bade under fossefallet, men det var det ingen som gjorde. Her bare slappet vi av og så var det også en liten «butikk» der hvor man kunne kjøpe håndlagde smykker og armbånd fra Panama. Jeg kjøpte bare et armbånd som sier «Boquete», men jeg skal helt klart komme tilbake og kjøpe mer!

P1000221P1000240

P1000228

P1000230

P1000247
Her er hele gjengen som var med!

Så kjørte vi til noe som heter «Jardín» (hagen) hvor det var en vakker hage med masse blomster og en liten dam og litt sånne ting. Vi gikk litt rundt her, men det var ikke så spennende, så vi gikk ned til sentrum av Boquete og spiste litt mat. Mens vi satt og spiste oppdaget vi at en av utvekslingsstudentene manglet. Hun hadde nemlig blitt igjen i Jardín, mens alle vi andre hadde gått for å spise. Det gikk helt fint, for vi var bare 5 min unna, men hun syntes ikke det var så gøy å bli forlatt, noe jeg kan forstå. Etterpå gikk vi å spiste is på det samme stedet som gudfaren til Yanela tok oss med til forrige gang jeg var i Boquete, men denne gangen spiste jeg en crêpe med nutella og sjokolade-is, fysøren det var godt!! Så gikk vi litt rundt i sentrum og så i noen butikker før vi satte oss i bussene igjen og kjørte hjem.

P1000263
Fra Jardín 🙂

P1000267

Vi kjørte en del buss denne dagen, men å kjøre buss med de andre utvekslingsstudentene er faktisk kjempegøy for vi prater masse og hører på musikk og synger og ja, det er aldri stille i bussen når vi er på tur. Da vi kom hjem var vi superslitene, men jeg og Yanela satt og prata litt ute på verandaen med v-foreldrene mine før vi gikk og la oss, og det var veldig hyggelig, for de jobber ganske mye, så det er ikke så ofte vi er samlet sånn som dette, hvor vi bare kan slappe av og prate.

– Trude

4 kommentarer om “Gualaca og Boquete

  1. Hei Trude . Er så morro å lese blogger din å følge med på dine opplevelser , dette blir nok et eventyrlig år for deg . Høres ut som du er heldig både med sted og v.familie og venner ellers . Men du er heldig som er så tilpasningsdyktig , en flott representant for familien din , skolen og dermed for Norge . Fortsett å kos deg kjære Trude. Klem fra gammeltante di I Trondheim

    Likt av 1 person

  2. Kjære Trude Det var så morsomt å lese bloggen din og se at du er i ditt vanlige «jeg» igjen og at du har funnet deg mere tilrette. Jeg tror det bor en reiselivsjournalist og fotograf under huden på deg. Du skrev så morsomt og har tatt så mange fine bilder – artig å se for de fleste av oss som ikke kommer til Panama noengang. Vet du, Trude, nå sitter jeg i sofaen i Rektorhaugen, jeg kom i gar kveld. Jeg hadde avtalt med mamma og Tore at jeg skulle ta med meg PC min – og nå har Tore ryddet bort en hel masse så jeg lettere kommer frem på den – og ikke minst at den har blitt hurtigere å komme inn på. Det er nydelig høstvær her og imorges gikk Daisy og jeg morgentur i det nydelige været. Senere idag skal vi kjøre til Næstviken og det gleder jeg meg til. Jeg har vært på butikken og kjøpt vaffelmiks som vi skal steke i løpet av helga. Mandag er det familiebursdag for Håkon og det blir hyggelig. Senere i uka skal jeg til Jessheim for da har tante Wesla bursdag – og da blir jeg nok over der et par dager. Jeg innbiller meg at det går bedre med spansken siden du ikke har nevnt den noe i siste brev. Jeg er sikker på at du blir spansktalende i løpet av dette året. Jeg er så glad og lettet at du har funnet deg godt tilrette i vfamilien din og at de tydeligvis setter pris på å ha deg som gjest. Hils de fra mormora di – jeg tenker masse på deg Trude. Ikke minst er det godt å tenke på at du er ei hyggelig og glad jente som får det beste ut av utvekslingsoppholdet.Jeg gleder meg til å se flere bilder når du kommer hjem. Store klemmer til deg Trude fra mormor.

    Liker

  3. Hei Trude. Her kommer en kort hilsen fra meg, som er på besøk på Rektorhaugen. I helga var vi i nästeviken og hadde det hyggelig hele helgen. Jeg ser du har det bra der du er. Jeg skriver mere senere, masse klemmer fra mormor.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s